söndag 23 december 2012

Ont i halsen - lindra med en huskur

Ont i halsen, bota halsont, huskur mot halsont

Ont i halsen drabbar de flesta. Med saker du har hemma kan du bota din ömma hals och lindra halsont

Några grundtips är att inte äta mejeriprodukter. Mjölk, till exempel, främjar slemproduktionen och det vill du inte när du har ont i halsen eller rethosta. Vidare ska du inte gurgla peppar- eller kryddblandningar eller vinäger eftersom detta bara kommer att leda till mer irritation och öka den brännande känslan. Däremot rekommenderas att dricka citron-juice, hett vatten och honung (eller sirap). Citrusen verkar slemlösande, det heta vattnet dämpar svullnad och honungen verkar lugnande för halsen. Förutom att vila ordentligt ska man också se till att dricka tillräckligt med vatten så man inte blir uttorkad.

Här är tre bra huskurer mot halsont som har fått höga betyg bland de som har testat dem, och som hjälper dig att stå ut vardagen när du har sjukt ont i halsen! De tre huskurerna innehåller bland annat ingredienserna ingefära och granatäpple. Klicka för att fortsätta läsa recepten.

  • Ta några äpplen, några citron och några nävar spenat och stoppa i mixern. Mixa väl och när din hälsodryck är färdig - Njut!
  • Riv 3 matskedar färskriven ingefära och blötlägg dessa i en kopp med hett vatten i ungefär 6 minuter. Sila sedan drycken och tillsätt citronsaft till drycken om du vill. Dricka ingefära-drycken under hela dagen och vid sänggåendet. Du kommer att känna en märkbar skillnad efter 1 kopp och efter 1-2 dagar kommer ditt halsont vara som bortblåst! Ingefära är anti-inflammatorisk, smärtstillande och milt lugnande. Citron minskar produktionen av slem så det kan vara värt att ha i en skvätt. Fortsätt läsa under annonsen -->

-->
  • Blanda ungefär 1 dl granatäpple-juice några kryddmått kryddnejlikor, kanel och ingefära. Värm blandningen i mikrovågsugn tills den kokar. Sila blandningen och tillsätt honung efter smak. Juicen innehåller mycket A-, C- och E-vitaminer, folsyra, kalium och antioxidanter. 
Fler huskurer hittar ni som vanligt under Huskurer mot halsont

Inga kommentarer: