lördag 11 augusti 2012

Ont i halsen? - Lindra halsont med timjan?

Har du fortfarande ont i halsen? Bota halsont med en huskur med timjan & cayennepeppar!

Detta tipset hittade jag på nätet efter att ha sökt runt lite på tips kring vad man kan göra när man har halsont utan feber och hur man bota förkylning. Det ska tydligen funka fint att kurera sig med hjälp av timjan, rölleka och kamomill. Rölleka beskrivs inom folkmedicinen som bland annat lindrande mot täppta bihålor och kamomill sägs vara antibaktriellt samt förebygga och lindra förkylning! Recept:

onsdag 8 augusti 2012

Ont i halsen; en huskur mot halsont (varm mjölk och Vicks blå)

Fick höra om denna huskur mot halsont på jobbet idag. Den ska tydligen vara väldigt bra om du har ont i halsen och användes mycket förr enligt min kamrat... Jag hade inte hört om denna huskur mot halsont innan, men efter en snabb sökning på 'Varm mjölk med Vicks blå' på google så visade sig att det var fler som rekommenderade denna kur. Detta skall även vara en huskur mot förkylning!

Recept:

Huskurer mot halsont - Behandla ditt halsont med lakrits

Lakrits är en rot som inom alternativmedicinen är vida känt i hela världen som en slemlösande och hostdämpande rot. Lakritsextrakt sägs lugna slemhinnor och många naturläkemedel innehåller därför lakritsextrakt. 

tisdag 7 augusti 2012

Huskurer mot halsont - Bota din ömmande hals med den indiska huskuren av basilika!

Att dricka te gjort på (helig-) basilikablad är enligt vissa huskurer ett effektivt sätt att bota halsont på. Basilika växer vilt i bland annat Indien där växten också tas mot just ömmande halsar.

måndag 6 augusti 2012

Huskurer mot halsont - Bota ditt halsont med kanel

Om du har fått ont i halsen till följd av en förkylning kan kanske kanel vara lösningen på ditt problem! Denna huskur mot halsont är populär i USA och sägs vara mycket effektiv mot en ömmande hals! 

Recept:

lördag 4 augusti 2012

Huskurer mot halsont - Lindra din onda hals med saltvattenlösning

Att gurgla saltvatten kan hjälpa till att lindra smärta i halsen - många kallar det t.o.m. den bästa huskuren mot halsont! Bäst resultat blir det om man gurglar följande recept en gång i timmen:

  • 1 matsked salt i,
  • 1,5 dl ljummet vatten

- Rör ner saltet i vattnet. Det ska vara riktigt mycket salt, nästan så att det blir en övermättat lösning!

torsdag 2 augusti 2012

Huskurer mot halsont - Lindra ditt halsont med svarta vinbär!

Att lindra sin ömma hals med en egen svartvinbärsdryck rekommenderas av många. Nu på sommaren är det såklart bäst att använda egenplockade (eller köpta för den delen) svarta vinbär. Vinbär innehåller mycket c-vitamin och sägs ge en bra effekt mot halsont. För att bota ditt halsont med svartavinbärsmetoden behöver du: